• МОЖЛИВІСТЬ БЕЗКОШТОВНОГО НАВЧАННЯ
  • ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ У КРАЇНАХ ЄВРОСОЮЗУ
  • ОТРИМАННЯ ДИПЛОМУ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЗРАЗКА
  • ДОСВІД ЖИТТЯ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ, ВИВЧЕННЯ МОВИ ТА КУЛЬТУРИ
  • ПЕРСПЕКТИВИ ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ ВНЗ У ПОЛЬЩІ
  • ГНУЧКА СИСТЕМА ЗНИЖОК ДЛЯ СТУДЕНТІВ, СТИПЕНДІЇ, ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД ПОДАТКІВ НА ЧАС НАВЧАННЯ
  • СПРОЩЕНА ПРОЦЕДУРА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА ПОДАЛЬШОЇ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ПЕРЕБУВАННЯ В КРАЇНІ
  • МОЖЛИВІСТЬ БЕЗКОШТОВНОГО НАВЧАННЯ В ДЕРЖАВНИХ ЗАКЛАДАХ
  • ПОДАЛЬШИЙ ВСТУП У ВНЗ ПОЛЬЩІ
  • ОТРИМАННЯ АТЕСТАТУ ТА ДОДАДКУ ПРО ПОВНУ СЕРЕДНЮ ОСВІТУ ПОЛЬСЬКОГО ЗРАЗКА, АБО ДИПЛОМ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ
  • ВИВЧЕННЯ МОВИ ТА БЛИЗЬКЕ ЗНАЙОМСТВО З ОТОЧЕННЯМ ТА НОСІЯМИ МІСЦЕВОЇ КУЛЬТУРИ
  • ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД: ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ МЕТОДИК НАВЧАННЯ, ЗАЛУЧЕННЯ ЗОВНІШНІХ РЕСУРСІВ ТА ТЕХНОЛОГІЙ
  • НОВІ ЗНАЙОМСТВА, ДРУЗІ
  • ПОСЛУГА ПАКЕТНОЇ ПІДГОТОВКИ ДОКУМЕНТІВ НА ВСТУП;
  • ПІДГОТОВКА ОКРЕМИХ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВСТУПУ ДО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ПОЛЬЩІ;
  • РЕЄСТРАЦІЯ В ЕЛЕКТРОННІЙ ЧЕРЗІ ТА ЕЛЕКТРОННОМУ КАБІНЕТІ НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ;
  • ПРИСЯЖНИЙ ПЕРЕКЛАД, ЮРИДИЧНІ ПОСЛУГИ З ОФОРМЛЕННЯ ДОРУЧЕНЬ / ОПІКУНСТВА / ІН..
  • АПОСТИЛЬ;
  • ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ЗАПИС НА МОВНІ КУРСИ;
  • ПРЕДСТАВНИЦТВО ЗАЯВНИКА ПЕРЕД НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ;
  • ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ТА ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ПЕРЕБУВАННЯ СТУДЕНТІВ ТА ВИПУСКНИКІВ І ІН..

ЧОМУ ВАРТО ПОЧИНАТИ З НАМИ:

НАЙЧАСТІШІ ПИТАННЯ

Розпочати вступ до навчального закладу Польщі – досить трудоємкий процес, вимагаючий ретельності в оформленні документів, визначеної послідовності дій та систематизованого покрокового розпорядку дій. Перш за все, заявник повинен для себе вирішити, чи справді він готовий продовжити своє навчання у Польщі, адже це цілком інша країна, з новою мовою, зі своїми правилами, а студенту доведеться посвятити на це мінімум 3 роки свого життя. Важливо визначитись, в якому регіоні хотіли б проживати: Польща настільки різноманітна, на півночі її омиває холодне Балтійське море, на заході ліси та озера, на півдні чарівні гори, поруч сусідська Словакія, Чехія, Німеччина, і головне близько до України, що дозволить подорожувати додому навіть на вихідні, якщо дуже скучили.  Цікаво та захоплююче, чи не так?

Отож, якщо все ж таки вирішили крокувати в своєму житті в напрямку Євросоюзу, варто розпочати з документів. Непотрібно очікувати закінчення школи, перший пекет документів для оформлення заявки можна подавати ще під час навчання. Важливо! Деякі приватні ВНЗ можуть приймати на навчання без ЗНО, якщо абітурієнт здобуває середню освіту поза територією Польщі. Якщо ж вступник закінчує польський навчальний заклад – без здачі випускного іспиту – Матури, вступ до ВНЗ неможливий. 

Далі, за попереднім записом, запрошуємо в наше представництво, для початку плідної співпраці: ми оберемо напрямок співпраці, підпишемо договір та розпочнем оформлення необхідних документів. Після оплати першої частини вартості, необхідно надати нам наявні документи, і ми розпочнем реєстрацію. В залежності від обраного тарифу – надаємо різний спектр послуг. Деталі розписані в закладці ціни.

Якщо у вас виникли питання, зверніться до нас за безкоштовною консультацією.

Здобуття середньої освіти у Польщі – досить сміливий крок, на який наважуються батьки та діти зазвичай, коли переїздять до Польщі, і виникає така необхідність. Головною причиною на те – є неповноліття дитини, та страх батьків за обов’язок оформлення опікуна, невідомість та сепарація, довга розлука. В зв’язку з війною в Україні, досить багато вимушено-переселених осіб цілими родинами, стикнулись з проблемою оформити своїх дітей до навчальних закладів. В такій ситуації звичайно простіше наважитись на початок нового етапу в житті та розпочати навчання у польському ліцеї чи технікумі, особливо, коли сім’я планує пов’язувати своє подальше життя з країною. Особлива подяка владним структурам Польщі, котрі спростили процес прийому на навчання дітей українських біженців, та часто не вимагали присяжний переклад документів, апостиль, що є досить коштовною процедурою, а також довготривалою.Та минув час, і поступово правила та обов’язки вступників почали відновлювати.

Отже, процес вступу до навчального закладу для здопуття середньої освіти значно різниться між собою, в залежності від багатьох факторів:

  • Чи вступник буде навчатись, та проживати вдома з сім’єю чи буде влаштовуватись до гуртожитку та бути під наглядом опікуна;
  • На скільки добре знає мову;
  • В якому напрямку планує своє навчання;
  • Який регіон обрали (велике місто чи маленьке смт – може відіграти велику роль в процесі адаптації дитини) і ін.

Варто пам’ятати, що Україна зберегла доступ до онлайн навчання, що значно спрощує процес здобуття середньої освіти та адаптацію дитини, хоча з іншої сторони може значно затягнути процес вивчення мови та загальну інтеграцію до польського суспільства.

В любому випадку, ми досить чутливо ставимся до дітей, що виїхали чи планують виїзд після початку збройного конфлікту в Україні, тримаємо в курсі, в разі будь-яких конфліктів чи невдоволень, можемо залучити психолога, або ж навіть змінити навчальний заклад.

З погляду на таку кількість зовнішніх факторів, процес рекрутації неповнолітніх визначається індивідуально: після попередньої домовленості відбувається зустріч, де ми знайомимся, визначаємо цілі та побажання клієнта, надаємо безкоштовну консультацію. В залежності від наявних документів та вимог навчального закладу – будуємо подальший алгоритм дій та формуємо ціну. І після підпису договору та погодження всіх формальностей розпочинаємо процес реалізації вступу.

Така можливість існує, Але обов’язкове попереднє погодження. Вивіз тварини за кордон має складний процес оформлення, та для проживаннчя необхідно буде підбір житла, де дозволено проживання з домашнім улюбленцем. Зазначимо, в Польщі досить багато мешканців мають вдома собак та котиків, в країні досить позитивне ставлення до тварин. В деяких місцевостях можна зустріти в парках зайців, косуль, лисиць, та наавіть диких кабанів.

Всі навчальні заклади Польщі застосовують у своїй роботі електронну систему USOS та IRK. Вони призначені для полегшення обслуговування навчального процесу, та процесу двосторонньої комунікації “навчальний заклад – студент”. Рекрутація відбувається на платформі IRK. Подальша комунікація під час навчання переходить на платформу USOS.

В Системі USOS відбувається безпосереднє управління навчальним процесом. Тут студент має особистий кабінет, куди надходить кореспонденція, інформація про розклад, вибір додаткових предметів, оцінки, оголошення і ін. Щоб зареєструватись у системі необхідно ввести свій номер Pesel.

Система IRK призначена для реєстрації кандидатів те первинної подачі електронних варіантів документів. На її базі працює система IRK-MOST – для студентів, що планують змінити навчальний заклад, та IRK-BWZ – для закордонних студентів, що приїздять за міжнародним обміном по спеціальним програмам.

Якою б якісною не була мовна підготовка абітурієнта – адаптація відіграє свою роль. Досить часто, на мовних заняттях діти себе відчувають досить вільно, спроможні розмовляти, писати та вільно читати. Та досвід показує, що коли студент опиняється в новому оточенні, при швидкому темпі подання інформації, розрахованої на носіїв мови, сприйняття може дещо сповільнитись. В таких ситуаціях, ми допомагаємо записатись на курси польскої мови в місті проживання/навчання студента, де викладачі поляки, які допоможуть в швидкій адаптації студента до сприйняття інформації на польській мові.

Зі своєї сторони радимо брати на самостійне опрацювання літературу, та самостійно вивчати у вільний час матеріал. Можна запитати викладача про додаткові книжки, які спростять сприйняття матеріалу.

Найбільша складність – здача вступних іспитів на бюджетне навчання. Тут наша компанія мало чим може вплинути, абітурієнт повинен дуже добре підготуватись.

Терміни – досить часто абітурієнти “затягують” з подачею документів, забуваючи про те, що вільні місця на популярні напрямки швидко закінчуються. 

Всі інші послуги реалізує наша компанія, а тому там буде все легко, швидко та якісно.

Знижки розглядаються індивідуально, в залежності від наявних пільг абітурієнта, від ситуації в сім’ї і інших факторів.

Так. За попереднім погодженням ми оформлюємо всі необхідні документи без присутності заявника.

Серед студентів Польщі досить популярно працювати під час навчання, оскільки більшість з них живуть самостійно, винаймають житло та самі себе забезпечують на момент здобуття вищої освіти. Зазвичай така робота є на неповний робочий день. Більш того – студенти мають більшу зарплату, оскільки звільнені від певних податків. Ми допомагаємо нашим клієнтам знайти роботу відповідно до графіку та напрямку навчання.

https://biurokarier.edu.pl/ – Пошук стажування, роботи та практики для студента

Perspektywy – рейтинг навчальних закладів Польщі

https://www.languagesupp.org/register – безкоштовні онлайн курси польської мови